11 nov 2011

Häng i Anderna

El Chaltén uppe bland Anderna i Patagonien kommer inte direkt gå till historien som Argentinas mest pittoreska bergsby, och kanske inte heller som den billigaste. Men byn har ändock blivit ett vandrarens paradis för dess vackra omgivningar. Därför bestämde vi oss för att åka dit!

Efter två fullspäckade dagar i vandringens tecken kan vi nu stoltsera med både ömmande fötter, trötta ben och röda näsor. Men kanske framförallt en hel massa minnen från det vackra landskapet runt El Chaltén. Efter gårdagens nätta vandringstur på tolv timmar med vandringen på Torre Cerro-glaciären som absoluta höjdpunkt, så tog vi, tillsammans med ett par från Holland, i morse en taxi upp till Hostería El Pilar för att vandra tillbaka till El Chaltén genom det storslagna landskapet runt Fitz Roy-berget. Lyckoruset när vi genomfört vandringen upp till Lago de Los Tres lät inte vänta på sig. Och efter en lång stunds njutning samt några av Helenas mumsiga pannkakor i magen kunde vi sedan bege oss vidare söderut, förbi kristallklara sjöar, maskrosprydda ängar och snötäckta toppar. Magiskt, speciellt med tanke på att vi de senaste veckorna inte direkt blivit bortskämda med fräsch luft och naturupplevelser i världsklass.

Imorgon lämnar vi kontrasternas land Argentina bakom oss för att bege oss vidare mot Chile. Förhoppningen är fler härliga naturupplevelser till fots och båts. Vi säger yes! Vi får se vad plånboken säger…

2 kommentarer till "Häng i Anderna"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *