plan2
17 jul 2011
Borås
Sverige

Planering – part two

Äntligen! Efter många om och men har Helena och jag börjat få ordning på planeringen kring vår vistelse i Sydamerika, dit jag åker efter att mitt äventyr i Afrika tagit slut.

Vi möts upp på flygplatsen i Buenos Aires den 19e oktober. Därefter viger vi åtminstone två veckor till spanskaplugg och storstadsliv. Förhoppningsvis hinner vi även med ett besök på ”La Bombonera”, Boca Juniors hemmaarena, för lite argentinsk sambafotboll.

När tröttheten på trafik, avgaser och folkmassor börjar smyga sig på, tar vi oss vidare ner till Patagonien för stillhet, vandringar i bergen och nationalpark-utforskande. Färden norröver kommer sedan att ske med hjälp av båt utmed den chilenska kusten och alla dess fjordar. Spännande! Innan Helena och jag skiljs åt kommer vi även att besöka saltöknen i Uyuni (bilderna från mitt förra besök är mycket saknade!) och som sig bör kommer det även finnas en hel del tid för spontanitet utmed vägen.

Därefter styr Helena sin kosa mot Machu Picchu, medan jag på ett eller annat sätt tar mig vidare mot Ecuador för mer spanskaplugg, besök på Galapagosöarna och förhoppningsvis även en hel del beach-häng. Vad som sedan händer fram till början av mars – då färden fortsätter västerut – låter jag vara öppet. Det känns mer spännande så!

Mer planering kommer…

  • Lasse

    Det är bra Backpacker-Corre! Men köp en hoj! 😉

    • haha det får bli nästa resa! 🙂 när kommer du befinna dig i Sydamerika?