11 jun 2011

När en dröm fått fäste

Den första bloggposten är alltid den svåraste. Vart börjar man? Vart slutar man? Och vad ska man skriva om däremellan? Jag kastar mig utför stupet och hoppas att jag landar mjukt!

Det hela kom smygande under en språkresa till England sommaren 2001. Kanske var det på grund av mitt intresse för andra kulturer och spännande platser, kanske var det för att kittla min nyfikenhet och äventyrslusta. Det var i alla fall då som jag bestämde mig. Jag vill ut och se världen med mina egna ögon, smaka med mina egna smaklökar, känna med min egen hud, höra med mina egna öron och lukta med min egen näsa. Jag vill helt enkelt skapa mig en egen bild av hur världen ser ut.

Sedan dess har jag besökt många vackra, hemska, spännande och ibland även farliga platser runt om i världen. Jag har vandrat uppför slingrande gator i Rio de Janeiros favelor, blickat ut över de enorma vidderna på sagolika Island, mött de orientaliska dofterna och det intensiva ljudet av ormtjusarnas trumpetande på Marrakeshs gator, åkt på spännande kringeljakt genom Sverige och mött solens första strålar vid det mytomspunna Machu Picchu.

I september är det dags igen. Med ryggsäcken på ryggen ska jag under obestämd tid bland annat utforska Afrikas fantastiska djurliv, vandra i det häpnadsväckande Patagonien och uppleva solnedgången vid kinesiska muren. Här i bloggen kommer ni kunna följa såväl små som stora händelser utmed vägen. Med start idag. Ni följer väl med?

Mvh
Cornelia

6 kommentarer till "När en dröm fått fäste"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *