DSC_0901_small
26 sep 2011
Livingstone
Zambia

Den dundrande röken

Ett av de stopp som jag sett fram emot mest under resan genom Afrika har helt klart varit katie is great Victoriafallen. Och efter att ha utforskat dem från både den zimbabwiska och den zambiska sidan, så är jag inte det minsta besviken! Eftersom det just nu är torrperiod här så är fallen inte lika mäktiga som under regnperioden, men istället fick vi möjlighet att vandra runt och se fallen från nära håll utan att fullständigt drunka i all vattenånga.
Vi som tog chansen att se fallen från båda sidorna anser att vi fick den bästa vyn från Zimbabwe, där vi fick intrycket att fallen var mäktigare och mer högljudda än de på den zambiska sidan. Dock kan jag tänka mig att det är det motsatta under regnperioden, då man får en bättre överblick från den zambiska sidan.
En liten rolig händelse under vårat besök vid fallen var att vi stötte på en väldigt glad David Hasselhof med tillhörande alldeles för ung flickvän. Kanske var därför han var glad i och för sig…
Med några lugna dagar här i Livingstone med lite pool-häng, god mat och shopping, så är vi nu redo för nästa äventyr – Botswana, med Chobe Nationalpark samt bushcamping i Okovango-deltat som höjdpunkter!