14 sep 2011

Regniga dagar på Zanzibar

Efter att ständigt ha levt i tält sedan rundresan i Afrika började, så var det lite av en befrielse när vi kom fram till Zanzibar. Här har vi varmvatten i duscharna, elektricitet som för det mesta faktiskt fungerar, riktiga toaletter och sängar. För att inte nämna de vita ständerna som möter ett riktigt turkost hav. Om det inte vore för allt regnande, och alla hotell och resorts så skulle jag nästan tro att jag hamnat i Paradiset.
Det första som mötte oss när vi steg iland i hamnen i Stone Town var dock inte varken tanken på alla hotell eller att det regnade, utan de många människor som öppet grät och bar svarta kläder, de många tanzanianska flaggorna som vajade på halv stång och det många militärer som fanns närvarande. Vi fick snart reda på anledningen. En passagerarfärja med 1000 människor hade dagen innan kapsejsat på grund av överlastning. Många människor hade omkommit och folk saknades fortfarande. Vistelsen på Zanzibar fick en bitter start.
Även om vi ständigt blir påminda om tragedin som hänt här på ön, så har vi ändå kunnat njuta av vår ”lyx”. Vi har vandrat runt på Stone Towns smala gator, ätit gott och till och med fångat några av solens få solstrålar som kommit igenom det tjocka molntäcket.
Det var det där med regnet ja… sedan vi klev i land så har inte riktigt vädergudarna varit på vår sida. Men vi har fått några slappa dagar med snorkling, sköldpaddsmatning och stadsvandring så nu är vi redo för nya äventyr. Nästa stopp: Ruaha River. Vi hörs på andra sidan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *