17 okt 2011

Några härliga dagar i Kapstaden

När vi häromdagen kom till Kapstaden, som även var slutdestinationen för vår rundresa genom Afrika, så fick vi en trist början då en vän, bara timmar efter vår ankomst, blev bestulen på sitt kreditkort. Därefter visade sig dock staden i betydligt bättre dager och det dröjde inte länge förrän jag var helt såld.

Kapstaden påminner mycket om en av mina absoluta favoritstäder, Rio de Janeiro. Med samma vackra omgivningar, de vita stränderna och den ständiga pulsen. Och den enorma kontrasten mellan de rika och de fattiga. Det känns lätt surrealistiskt när man ser sig bli omkörd av fyra ferraris och därefter vänder tillbaka blicken till vägkanten och ser hur man samtidigt susar förbi en av stadens kåkstäder.

I vilket fall, enligt mitt tycke är staden verkligen värd ett besök, och det finns en hel uppsjö av aktiviteter och sevärdheter i närområdet som man kan ta sig för när man blivit trött på att vandra runt på gatorna. Man kan besöka pingvinkollonin vid Boulders beach, åka på vinprovning till en av de många vingårdar som finns i området, dyka med hajar, speja ut över staden och dess omgivningar från Table mountain, åka utmed den vackra vägen ner till Godahoppsudden för att där hänföras av de vackra vyerna, åka på safari, besöka Nelson Mandelas gamla fängelsecell på Robben island… men smakar det så kostar det. Sydafrika i allmänhet, och Kapstaden i synnerhet, tär hårt på resekassan då priserna många gånger är likvärdiga med de i Sverige. Men vad gör väl det om hundra år? 🙂

En kommentar till "Några härliga dagar i Kapstaden"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *