01 okt 2011

Livsåskådning från en Mokoro i Okavango-deltat

Att ta sig fram med en Mokoro genom vassen i Okavango-deltat är en upplevelse i sig. Till en början känns det inte helt säkert då mokorobåtarna har en flat botten och därmed inte är speciellt stabila att ta sig fram med. Frågeställningen om vad sjuttan jag gett sig in på dyker snabbt upp där jag sitter med kameran i högsta hugg och då deltat är fullt av krokodiler. Men några minuter senare är dessa tankar som bortblåsta och istället ligger jag och njuter av lugnet och omgivningarna till fullo.

Lite längre bort plaskar det i vattnet. En ensam elefant går stillsamt runt i det grunda vattnet och äter av gräset, helt obekymrad över vår närvaro. Vi stannar till och iaktar honom en stund innan vi beger oss vidare. Jag lägger mig ner igen och stirrar upp på den klarblå himlen.

Jag vaknar till av att vi går på grund. Vi är framme vid nattens sovplats, en ö mitt ute i deltat och därmed mitt ute i ingenstans. Ny spillning tyder på att vi har snabelförsedda grannar, och vi blir snart informerade om det som det närmaste dygnet ska tjänstgöra som toalett; ett hål i marken bakom en buske lite längre bort. Back to basic. Jag trivs.

En kommentar till "Livsåskådning från en Mokoro i Okavango-deltat"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *