21 feb 2009

So far, so good

Hej alla glada,

dags för en liten uppdatering igen! Livet leker verkligen här i Rio, kanske lite väl mycket ibland. Stan kan verkligen kallas ”Staden som ALDRIG sover”, i alla fall så här under karnevaltider. Sambatrummorna ekar i hela stan när man lägger sig, och lika ihärdigt när man går upp igen på morgonen.

Igår var jag och några nya bekantskaper uppe på P√£o de A√ß√∫car (Sockertoppen). Utsikt över hela stan, det var verkligen jättevackert där!

På kvällen åkte vi iväg till Samba land, sambamusik och mat i kvarteren där samban föddes. Stämningen var verkligen på topp och alla som var där var där för att dansa och ha skoj. Jag gick dit tillsammans med fyra engelskmän (och kvinnor) och tre svenskar. Vi var de enda gringosarna där och fick därför en bättre inblick i hur det brasilianska utelivet egentligen är, långt bort från turiststråken vid Copacabana. Eftersom vi var de enda gringosarna så fick vi även tillgång till VIP-delen där vi kunde stå och titta ut över de cirka 10 000 sambadansande brasilianarna. Oförglömligt!

Idag funderar jag på att åka upp till Corcovado (Jesus-statyn). Den får man ju inte missa när man väl är här. Kanske blir det även ett besök på praian!

Nu börjar det bli kö här vid datorn, så det får räcka så här idag!

Ha det super alla där hemma, saknar er!

Kram

2 kommentarer till "So far, so good"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *