02 apr 2009

On top of the world!

Sedan jag senast skrev i min blogg har jag befunnit mig ”on top of the world”. I Potosi -¬†som ar varldens hogst belagna stad – sa har jag bland annat besokt gruvarbetarna i Cerro Rico. An en gang blev man pamind hur bra man har det hemma i trygga Sverige. I gruvan motte jag bland annat en 13 arig pojke vid namn¬†Nelson som jobbat dar i tre ar redan. Arbetsdagen varade i 12-14 timmar beroende pa hur lange han ville jobba (betalning beroende pa dagens ”skord”) och man kunde redan hora hur hans hals var¬†pafrestad av alla farliga amnen som fanns i luften dar nere… Forutom att vi fick mota gruvarbetarna sa fick vi oss ocksa ett rejalt traningspass bestaende av kombinerat krypande, hukande och klattrande samtidigt som det var valdigt svart att andas dar nere. For att sammanfatta gruvupplevelsen sa kan man saga att det var Svarsmalt. Vi satt och diskuterade alla intryck langt efter att vi kommit tillbaka till hostelet…

 Vi bestamde oss ocksa for att besoka Museo de la Casa de la Moneda, som anses vara Bolivias mest kompletta museum. Dar fick vi bland annat en grundlig lektion i hur man tillverkade silvermynt nar det begav sig, samt se fornlamningar i form av kranier, pilar och klader fran inka-folket. Valdigt intressant och sevart!

Igar passade vi aven pa att se pa Bolivia-Argentina tillsammans med nagra bolivianer. Eftersom matchen slutade 6-1 till Bolivia sa var det riktigt harlig stamning bland oss (aven om jag i smyg hejade pa Argentina)! Darefter bar det av till La Paz, dar vi (vi bestar av tva killar fran Sverige och en fran Schweiz) nu letar hostel for glatta livet. Det verkar inte vara en helt latt uppgift, sa vi har bestamt oss for att vanta till 12 da de flesta hostel har checkout.

Ha det bra dar hemma i varsolen!
KRAAAAAAAAAAAAAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *