02 maj 2009

Ett aventyr slutar, ett nytt paborjas

Imorgon avslutas ett kapitel av min resa, medan ett nytt paborjas. Imorgon bar det namligen av till Panama City (med ett nattligt besok i Bogota pa vagen).I det har inlagget ska jag forsoka att samla mina basta minnen for att pa sa satt avsluta det har kapitlet.

Nar jag tanker tillbaka pa min Sydamerikaresa sa kan jag inte riktigt forsta hur mycket jag sett och upplevt under de har elva veckorna.  Forutom detta sa har jag aven mott en hel massa underbara manniskor som forgyllt min tillvaro har nere. Jag tankte delge er mina basta ogonblick har nere (kronologisk ordning):

Karnevalen i Rio, Brasilien. Sa mycket mer an bara en karnevalgata! Manniskor utkladda till bade det ena och det andra, festandes pa gator och torg, pa stranderna, pa tunnelbanan och pa bussarna. Ett helt oforglomligt minne som gav min resa en helt perfekt start! Nagon som ar sugen pa att aka ner nasta ar? 🙂 Dessutom blev Rio snabbt en av mina absoluta favoritstader i Sydamerika.

Iguazu-fallen, Brasilien/Argentina. Varldens storsta vattenfall, en given favorit! Tva dagar dar man verkligen fick uppleva naturens krafter (speciellt nar vi akte bat under fallen…)

Quebrada de las Conchas, Argentina. Hapnadsvackande natur an en gang. Fargstarka berg och djupa dalar som tillsammans bildar ett landskap som skulle kunna vara taget fran en annan planet.

Jeepaventyr Tupiza-Uyuni, Bolivia. Annu en given favorit. Ungefar 90% av folket jag har mott har saltoknen som en av de absoluta hojdpunkterna pa deras resa, vilket inte pa nagot satt har paverkat mig i mitt val. Det ar helt enkelt svart att motsta de kritvita vidderna som moter horisonten och kontrasten som de kaktusprydda oarna ger. Men safarit mellan Tupiza och Uyuni var sa mycket mer an saltoknen. Gejsrar, varma kallor, Flamingofyllda sjoar, aktiva vulkaner, laguner i alla mojliga farger, gamla gruvruiner, lamafyllda vidder… Att vi var over 5000 moh under resan gjorde inte direkt saken varre.

Gruvbesoket i Potosi, Bolivia. Ett bade psykiskt och till viss del fysiskt pafrestande gruvbesok som jag ar sa glad att jag gjorde. Fick mig verkligen att fundera kring hur bra vi har det i Sverige, egentligen. Vi har en del att lara fran folket har nere.

Machu Picchu, Peru. Inte manga kan utesluta Machu Picchu som en av de absoluta hojdpunkterna pa deras Sydamerikaresa. Jag blev verkligen helt hanford och stum (innan det blev allt for manga turister…). Att se soluppgangen bland de molnbekladda bergen och -ruinerna… blunda for ett tag och resa tillbaka i tiden, se inkafolket vandra runt pa gatorna… Det finns inte mycket som slar det ogonblicket. Att vandra upp till Wayna Picchu ar verkligen att rekommendera for blivande Machu Picchu-resenarer, det var verkligen pricken over iet!

Detta var en kort liten lista pa de absoluta favoriterna. Det var dock inte helt latt att valja ut ogonblick, fran borjan var det tankt att bli fem stycken men det gick helt enkelt inte…

Imorgon paborjas nasta kapitel, som jag ser fram emot nagot enormt. Aventyret borjar i Panama City med ett givet besok vid Panamakanalen. Darefter bar det av till de karribeanska oarna Bocas del Toro dar det blir en vecka av spanskastudier vid ”Spanish by the Sea”. Later ratt mysigt tycker jag… Sen vet jag inte sa mycket mer, och det kanns bra!

Nu har jag occuperat hostel-datorn alldeles for lange, sa jag har slutat kika bakat pa killen som vantar. Har ingen lust att kora ”Arga leken” ikvall…

Puss och kram till alla er dar hemma som ar sa harliga och laser min blogg lite da och da. Dessutom forgyller verkligen alla sma kommentarer min tillvaro, aven om jag ar dalig pa att svara pa dem!

END OF CHAPTER ONE.

En kommentar till "Ett aventyr slutar, ett nytt paborjas"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *