30 nov 2008

Hej världen!

Detta är mitt första inlägg, men absolut inte det sista och förhoppningsvis inte heller det mest spännande eller det mest intressanta. Jag vill bara presentera mina tankar och funderingar till varför jag har startat bloggen. Men först lite bakgrundsfakta:

Det hela började i slutet av 2006. Det var då de första små fröna planterades i mina tankar, små frön av reslust. När de väl hade rotat sig där så fanns det ingen återvändo, de växte sig allt större och starkare och tog så småningom över det mesta av min tankeverksamhet. Kanske var det på grund av mitt intresse för andra kulturer och spännande platser, eller helt enkelt för att resa ¬†- enligt min mening – är bland det bästa i livet. Många av mina tidigare resor har etsat sig fast på min näthinna; De väldiga vyerna när man står högt uppe i bergen i de italienska alperna, alla de nya och goda maträtter som man stöter på, den annorlunda kulturen och tutandet i korsningarna i Turkiet, alla spännande möten eller varför inte allt roligt man upplevde när gav sig ut på sin första resa ensam som språkresestudent i England.

Nu har jag äntligen fått möjlighet att förverkliga min dröm om en långresa ut i världen. Jag har sagt upp mig från mitt jobb, ordnat mycket av det praktiska och är i skrivande stund i full färd med att införskaffa saker som kan komma till nytta under resan, såsom sköna skor och en rejäl ryggsäck som rymmer det mest nödvändiga som man kan tänkas behöva.

För att mina nära och kära, vänner och bekanta – och även nyfikna webbsurfare – ska kunna följa med mig på min fantastiska resa, har jag valt att samla alla intryck före, under och efter resan i denna blogg. Jag hoppas ni följer med!

 

Med förväntansfulla hälsningar,

/Cornelia

5 kommentarer till "Hej världen!"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *