DSC00284
23 jan 2012
Quito
Ecuador

I världens mitt

Efter en av de vackraste bussturer jag nånsin tagit mig för, så hade jag tagit mig från djungelstaden Tena till Ecuadors huvudstad Quito, belägen på betydligt högre altitud (2850 m.ö.h). Sista timman på bussen var dock ingen rolig upplevelse, då bristen på fungerande toalett och plats kvar i blåsan var påtaglig. Efter ytterligare trettio minuter i taxi från Quitumbe-terminalen så var skylten ”Baño” en mycket välkommen syn när jag halvspringandes entrade mitt hostel för vistelsen; Secret Garden.
Well. Nog om toalettbestyren. Väl framme i Quito så förstod jag snart att besöket skulle bli både kallt och regnigt. Och därmed också kort. Som den sanna turist jag är så hann jag dock vandra runt på gatorna och insupa lite av stadens atmosfär. Samt besöka ekvatorn, som den ecuadorianska regeringen byggt upp en park med tillhörande museum och monument speciellt för. Det visade sig dock att de hade placerat monumentet 200 meter fel, så för att vandra på ekvatorn måste man helt enkelt ta sig ur parken. Rolig liten parantes!
Det är skönt att med jämna mellanrum besöka civilisationen och uträtta diverse ärenden. Mitt mission under den här vistelsen var att inhandla kläder för träning, då mina kläder på något underligt sätt bara blir tightare och tightare… Men nu ska det bli andra bullar! Imorgon tar jag mig nämligen till Canoa vid kusten, där jag ska göra ett seriöst försök att lära mig surfa, en gång för alla. Och mellan varven ska jag bannemej ge mig ut och springa också. Måste ju tänka på den långa beachsäsongen 2012!
Och förresten, till er som undrar; på ekvatorn rinner vattnet rakt ner i handfatet, man väger ett kilo mindre (wiho!) och det är svårt att gå rakt. Och så kan ägg stå på spik. Så det så!

  • Rickardolson

    Hälsning från ett lätt snöigt och isigt Borås Öfwre! /Rickard

    • Hej Rille! Vad roligt att höra från dig! Såg att Mediacad numer är en del av Eyeform, riktigt spännande!! Saknar er ska ni veta, hälsa alla så jättegott från mig! Många kramar

  • Persson Helena

    coolt, har jag lärt mig ngt nytt i livet. Är det verkligen sant, svårt att gå rakt går man ständigt lite sent på andra ställen då? Efter snart 3 veckor hemma, suger det i restarmen igen 🙂