31 jan 2012

Härliga surfdagar i Canoa

Äntligen tillbaka vid havet! Redan vid ankomsten till Canoa kände jag att det var ett ställe helt i min smak. Jämfört med Montañita så är allting i en lite mindre skala här. I positiv bemärkelse. Färre turister, lugnare tempo och en mer genuin ecuadoriansk känsla gör Canoa, tillsammans med Tena, till en av mina absoluta favoriter i Ecuador. Önskar bara att jag hade haft lite mer tid här… Men men!
Även om jag har njutit av den härliga atmosfären, har jag dock inte legat på latsidan. Snarare tvärtom! Hittills har jag nämligen surfat två gånger om dagen, vilket har inneburit otaliga kallsupar, paddlingar motströms och blåmärken. Men känslan av att stå upp på den där brädan är så häftig att det har varit värt allt slit. Och mer kommer det bli! Fram till jag lämnar Ecuador nästa måndag ska jag fortsätta försöka få ordning på armar, ben och balans och behärska de där förbenade vågorna, en gång för alla.
Ja, precis som jag skrev så kommer jag nästa måndag lämna mitt kära Ecuador. Nästa gång jag skriver har jag därmed förmodligen hunnit ta mig hela vägen upp till Colombia där mer beachhäng står på schemat, men förhoppningsvis även en vandring till Ciudad Perdida (den försvunna inka-staden mitt ute i djungeln), snorkling och besök i det vackra kaffedistriktet. Det ser vi fram emot!

4 kommentarer till "Härliga surfdagar i Canoa"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *