DSC_0238_small
09 maj 2012
Koh Chang
Thailand

En äkta Svensson

Efter att jag häromdagen tog mig över gränsen och nu befinner mig i Thailand, s    å kan även jag solla mig till den stora majoritet svenskar som varit här. Det känns skönt att veta att även jag nu kan vara aktiv i sociala sammanhang då landet kommer på tal.
Från att ha spenderat den senaste tiden i Kambodjas inland med temperaturer runt fyrtio grader och där sköna, svalkande vindar lyste med sin frånvaro, var det skönt att, efter en natt i Bangkok, komma till ett betydligt behagligare klimat på ön Koh Chang. Här är det just nu regnperiod, vilket inte på något sätt satt käppar i hjulen för mig, snarare motsatsen. Istället för att betala överpriser, ha svårt att hitta boende och en plats på stranden, har jag kunnat välja och vraka med endera. Och ärligt talat, är det inte bara mysigt att somna in till regndropparnas ljud mot halmtaket?
Även om Koh Chang är känt som ett aktivitetsparadis, så har mina morgon-joggingturer varit det närmsta jag kommit till aktivitet. Annars har det mest handlat om lata soldagar på stranden, marathonläsande av böcker, socialisering med folket på ”resorten” och thai-strandraggare samt förstås; den obligatoriska thai-massagen på aftonkvisten. Kan inte direkt säga att jag känner mig vig när de små thailändskorna febrilt försöker få upp rörligheten i mina förvinade fotbollsmuskler.
I vilket fall, jag har det helt underbart här, även om jag inte varit på de där elefantvandringarna, sett alla vattenfall eller besökt paradisstränderna på och runtom ön. Det får bli en annan gång. Anledningen till att jag tagit det extremt lugnt de senaste dagarna är att jag fullständigt tappat min inspiration till att se och upptäcka något mer. Dag för dag känner jag dock att jag börjar hitta tillbaka till den, skönt. Jag stannar här några dagar till bara för att vara på den säkra sidan, sedan är jag förhoppningsvis redo för nästa äventyr!