DSC_0237_small
25 apr 2012
Sihanoukville
Kambodja

Sjukdom, snorkling och en egen liten strandhytt i paradiset

Efter strandhänget i Phu Quoc var tanken att fortsätta i samma anda när jag, nio timmar och en stämpel i passet senare, anlände till Otres-stranden utanför Sihanoukville. Till skillnad från det galna partylivet i Sihanoukville så är den vita, trädskuggade Otres-stranden fyra kilometer (och en guppig tuk-tuk tur) därifrån den totala motsatsen. Härlig atmosfär, lugn och ro och ett hanterbart antal strandförsäljare inbjuder till lata dagar i soldyrkandets tecken. Perfekt tänkte jag!
Ja, tanken var god. Men istället för att njuta av stillsamheten så fick jag istället snällt försöka sova bort mitt magknip och feberyra som gårdagens inte så väl tillagade ägg så snällt hade givit mig. Inte blev det bättre av att jag, vistelsen till ära, hade bestämt mig för att sova i en sovsal med sex andra personer, där kyla eller fläkt lyste med sin frånvaro. Ett dygn, en helkroppsmassage, mycket sömn och några alvedon senare så kände jag mig dock mycket bättre och kunde återigen njuta av tillvaron på resande fot.
För att unna mig lite extra lyx så bestämde jag mig därefter för att spendera en natt i en strandhytt på paradisön Koh Rong, två timmars båtfärd utanför Sihanoukville. Koh Rong består till mestadelen av obebodd yta, och den enda bosättningen är en liten fiskeby på öns sydsida. Och efter att ha tagit på mig snorklingsutrustningen och sett på de enorma fiskstimmen som håller till runt ön, så är det inte svårt att förstå varför de valt att bosätta sig just där. Förutom snorklingen så blev det inte många knop gjorda på ön, utan den mesta tiden spenderades med en bok i handen och med sanden mellan tårna.
Väl tillbaka på fastlandet igen så började jag så smått bli uttråkad av att bara hänga runt på stränderna utan någon som helst tankeverksamhet eller fysisk ansträngning. Därför bokade jag en bussbiljett till Phnom Penh dit jag styr min kosa om en liten stund. Tanken är att bättra på kunskaperna kring vad som inträffade i Kambodja under sjuttiotalet då De Röda Khmererna, med Pol Pot i ledningen, härjade i landet. Kanske inte direkt det mest upplyftande man kan ta sig för, men en viktig del av landets historia som jag väldigt gärna vill göra mig mer upplyst kring!

  • Persson Helena

    uppfinnelserikedom är det gott om… jag gillar´t