DSC_0117_small
02 Dec 2011
Uyuni
Bolivia

Vad finns där bortom horisonten?

Vi gjorde precis vad vi planerat och tog oss häromdagen över till Bolivia på bästa möjliga sätt, i fyrhjulsdriven pickup via bubblande gejsrar, flamingofyllda sjöar, aktiva vulkaner och höga altituder – innan vi tog oss till det som i folkmun här kallas Salar de Uyuni – Saltöknen i Uyuni. En plats där himlen smälter ihop med de enorma, vita vidderna och bildar en smått surrealistisk vy utan början och utan slut.
Det var med full entusiasm jag tog mig an expeditionen, för den här gången visste jag precis vad jag hade att vänta mig. Efter att ha råkat ut för en liten schampoo-olycka under mitt förra besök, som resulterade i ödesdiger utgång för alla mina fotografier, så tog jag igen förlusten genom att den här gången fullständigt gå lös med kameran (ber om ursäkt till alla inblandade för eventuella förseningar på grund av detta…). Precis som under förra besöket så fick jag en lite overklig känsla i hela kroppen när jag blickade ut över landskapet,med vyer som tagna från en annan planet. Efter några nyp i armen så verkade sanningen dock ändå vara sådan.
Det som ändå gjorde den skumpiga expeditionen till vad den blev, var alla härliga människor som vi mötte längs vägen. Ibland blir man allt förundrad över hur nära man kan komma varandra på bara några få dagar. Helt klart en av de charmigaste delarna i resandet!
[flickr-gallery sort="date-taken-desc" mode="tag" tags="uyuni"]