DSC_1728_small
09 Nov 2011
El Calafate
Argentina

Frisk luft och underbara vyer

När vi häromdagen lämnade Buenos Aires så lämnade vi även en hel del avgaser, buller och trafikstockningar bakom oss. Just nu befinner vi oss i El Calafate i de södra delarna av Patagonien, en stad med en sisådär 8000 invånare och med ungefär lika många turister. Om inte fler. Inte kan det vara många städer med El Calafates storlek som kan stoltsera med ett eget Casino, mångt fler researrangörer och hostels än en storstad i Sverige. Men vi trivs. Här kan vi äntligen andas lite frisk luft och vandra runt på gatorna i lugn och ro. Och efter att igår ha utforskat landskapet runtomkring från hästryggen, har vi idag besökt glaciären Perito Moreno och på nära håll fått se på naturens ibland surrealistiska kreationer. Oförglömliga vyer!

De flesta resenärer som vi stöter på här slåss hårt om snyggast solglasögon-bränna (solen är starkare än man tror så här nära antarktis), vandrar mest runt i kängor och praktiska kläder och går och lägger sig tidigt om kvällarna. Därmed skiljer de sig ganska mycket mot dem vi tidigare stött på i Buenos Aires. Dock såg vi en malplacerad dam med klackskor på vandringsleden utmed glaciären idag. Perfekt utstyrsel för några dagar uppe i Patagoniens fjällvärld? Jag är inte övertygad.

De kommande dagarna kommer det bli mer av den friska luften och de vackra vyerna, när vi ska vandra på glaciärer, se Fitz Roy-berget från nära håll samt vandra i det vackra Torres Del Paine-reservatet. Härligt!