09 okt 2011

Live från en sanddyna i Namiböknen

Windhoek, en liten stad vid Namibias kust, kan liknas vid en oas mitt ute i Namiböknen. Stadsgränsen är knivskarp, och så snart man lämnar staden bakom sig så är man praktiskt taget i öknen. Detta gör Windhoek till ett sandaktiviteternas mecka, och vart man än vänder sig ser man aktivitetscenter som erbjuder sandboarding, fyrhjulingssafarin, hästridning, ökenvandringar… listan kan göras lång.

För mig föll valet på sandboarding. Första gången jag testade sandboarding var i Huacachina i Peru, men då jag aldrig hade åkt snowboard eller liknande så föll valet den gången på liggande sandboarding. Den här gången bestämde jag mig därför för att testa det stående alternativet. Bra val!

Att vandra några hundra meter uppför en sanddyna, sätta sig ner på toppen och blicka ut över det enorma ökenområdet, pusta ut några minuter för att sedan sväva nerför backen är en riktigt härlig känsla! Dock kan tilläggas att benen efter några omgångar beter sig som spaghetti och att pauserna uppe på toppen därmed tenderar till att snarare bli lunchraster. Speciellt när man de senaste fem veckorna spenderat den mesta tiden stillasittande på en buss…

2 kommentarer till "Live från en sanddyna i Namiböknen"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *